התקופה שלאחר הלידה היא אותה תקופה הסובבת את הרגעים שלאחר לידת התינוק, הימים בבית-חולים והשבועות והחודשים הבאים בהם האישה מסתגלת לתפקידה החדש כאם ובמקרה שהיא כבר הייתה אם, זאת גם תקופת הסתגלות לכל המשפחה לצורך היכרות עם ילד חדש ואח חדש.
תמיכה נכונה חיונית בתקופה זו. כפי שאומר פתגם עתיק במזרח התיכון, אחר הלידה היא התקופה שבה צריך לטפל באמא כמו בתינוקת כדי שתוכל לתת אהבה וטיפול לתינוק שלה בשבועות הראשונים לחייו. יצרנו רשימה קטנה של טיפים שיהפכו את חייך לאחר הלידה להרבה יותר רגועים וקלים.
1. דבר ראשון: המבקרים! זכרי שזו תקופה קדושה שבמהלכה מתח וחרדה המגיעים מהמבקרים הם הדבר האחרון שהיית רוצה. אז זה תלוי רק בך את מי את רוצה לקבל בברכה כמבקרים. יש לך זכות לסרב ולדחות ביקורים. הרשי להיכנס למרחב שלך רק את מי שאת מרגישה שיתנו לך תמיכה ללא שיפוט.
2. אוכל הוא כנראה הדבר השני הכי חשוב להתאוששות רגועה לאחר הלידה. אם יש לך משפחה וחברים שגרים בקרבת מקום, דאגי לארגן איתם מראש איזה סוג אוכל את רוצה שהם יכינו. תמיד כדאי למלא את המקפיא שלכם במרקים, פשטידות, תבשילים מוכנים לחימום. הסתגלות לחיים עם תינוק וביסוס הנקה בשבועות הראשונים דורשים המון אנרגיה, דורשים הרבה תיאבון (בדרך כלל!) ואולי לא תמצאי את הזמן לבשל אז אלה יהיו המשפחה, בן הזוג שלך, קבוצת חברים שמתארגנים על הכנת ארוחה – ודאי שאוכל טרי יהיה זמין עבורך, זה אומר שיהיה לך משהו אחד פחות לחשוב עליו וזה פשוט מה שצריך לקרות.
3. אל תהססי לבקש עזרה אם תצטרכי. אולי תזדקקי למישהו שינקה את הבית שלך, יעשה בייביסיטר לילדים שלך, יוציא את הכלב לטיול, מישהו שיעשה ויקפל את הכביסה, יעניק עיסוי; כל מה שאת מרגישה שנחוץ לך, הקפידי לבקש זאת.
4. אם יש לך אתגרים וקשיים הקשורים בהנקה, פני לייעוץ עם יועצת הנקה. יצירת קשרי הנקה בריאים ומשמחים היא אחת ההשקעות החשובות ביותר שאת כנראה הולכת לעשות בתקופה שלאחר הלידה, אז וודאי שאת מקבלת את סוג התמיכה הנכון. חלק מהנושאים שייראו לך מורכבים ומפחידים עשויים למעשה לא להיות כל כך מורכבים ומפחידים אם תקבלי תמיכה מיועצת הנקה ואולי תופתעי עד כמה ההנקה תעבוד לך ולתינוק שלך.
5. הטיפ הזה הוא מהמיילדת שלי שערכה אצלי כמה ביקורים בבית אחרי הלידה: אל תשכחי להתקלח. במיוחד בימים הראשונים, הרעיון של לעזוב את תינוקך עשוי להיראות מרתיע אך מקלחת תגרום לך להרגיש רעננה, נינוחה וטובה.
6. תזכרי שאת לא חייבת לשים חזיית הנקה בבית אלא אם כן רק ככה תרגישי בנוח! זה שאנחנו שומעות שהן קיימות לא אומר שאנחנו צריכות אותן. להישאר נטולת חזייה, במיוחד בשבועות הראשונים של אחרי הלידה וההנקה, כל כך טובה למחזור הדם בציצים שלך, שמתפקדים בצורה חדשה לגמרי מבעבר. אז אם את מחוברת לרעיון של ללבוש חזיית הנקה, גם כשאת בבית, פשוט הזכירי לעצמך שאת לא חייבת אלא אם כן את באמת רוצה.
7. תינוקות ישנים בדרך כלל שעות רבות כך שיהיה לך הרבה זמן לנוח כשהתינוק שלך ישן (אלא אם יש לך ילדים אחרים- אז ברור שזה יותר מסובך אבל לא בלתי אפשרי). נסי לחטוף תנומות קטנות במהלך היום. הגוף שלך צריך את המנוחה הזו כדי להתאושש ומנוחה חשובה גם לגופך כדי לייצר חלב.
8. אחרון חביב… התקופה העדינה, המעייפת והיפה גם היא תעבור יום אחד. אז נסי לקבל את סוג התמיכה הנכונה שאת צריכה ונסי ליהנות ממנה ככל שתוכלי.